Monday, October 25, 2010

Final exam~


~Buat yang terbaik ya~

Assalamualaikum suma, harap suma sihat la hendaknya..rasanya sekarang ni ramai dlm fatrah peperiksaan akhir semester kan, sama la cam saya.. macam mana persediaan anda suma untuk penghadapinya?, bak kata seorang sahabat saya, kat depan kita dah ada tangga kejayaan, cuma tunggu untuk naik ja, bagi sapa yang gayat, just pandang ke puncak, tepis segala rintangan dan halangan, tapi besa la kita manusia biasa kan, selalu lalai dan alpa, pastu bila dah nak exam baru pakat kalut nak studi, saya pon cmtu..ishhh3.. hmm xpa, stadi la selagi kita ada masa ni, jangan menyesal dikemudian hari, kalu result xberapa memuaskan pon, kita akan rasa puas sebab dah usaha sedaya mungkin..tapi jangan la..biaq suma berjaya dengan cemerlang..hehehe


Creating Your Ideal Study Environment

Tarikh final exam saya:
HALAQAH (stadi bulat) : sabtu, 23.10.2010, 11pagi
(sudah setel satu)
MAF : sabtu, 30.10.2010, 9 pagi
FIQH 1: sabtu, 30.10.2010, 2.30 petang
UNGS : isnin, 1.11.2010, 9 pagi
MATH 2: sabtu, 6.11.2010, 9 pagi
MICRO : ahad, 7.11.2010, 9 pagi

Tengok pada jadual saya ni agak padat gak la, orang len gap tu punya la lama.. yang bestnya dapat balik umah awai, kawan-kawan yang len jangan jeles ya, saya cuti sebulan lebih tu.. tapi tu la...kalu tgok dari sini sepatutnya, kena lebih prepare awai2, tapi kita jgn ckap benda yang dah berlalu, tapi perlu pandang kedepan..fokus!! ya fokus!!
Kat sini jugak, saya nak amik kesempatan, nak wish good luck kat semua kawan2, sahabat sahabiah, tak lupa jugak pada my sis, kak long buat yang terbaik ya..kita kena ingat pesan mama ngan baba..hihi hmm kat kezen yang dah final sem pon, buat yang terbaik noh awa.. taun dpn bley kami bagi bunga taim konvo.. hehehe Kita suma kena buat la yang terbaik, jawab dengan tenang, dan jangan pernah sesekali-kali lupa berdoa kepada Allah, mohon agar segala usaha kita diberkati dan agar dipermudahkan segalanya terutamanya ketika nak jawap soklan nanti, dan jangan lupa doa kat sahabat-sahabat kita jugak..
ALL THE BEST, chaiyok..chaiyok!!

wassalam~

~usaha+doa+tawakal~



2 comments:

  1. bukan fitrah, tapi FATRAH

    ReplyDelete
  2. haa..ya tak ya, dok tingat dah nk ubah, thanks gtaw~

    ReplyDelete