Wednesday, December 29, 2010

Tak sibuk sgt pun tapi buat-buat sibuk

Kesibukan diri makin terasa... dah mula dengan exam tadi, sampai assignment nk kena buat pon terlupa. kenapa tak ingat ekk? tak study la tu, tak bukak balik buku lepas kelas kan??...hmmm mmg pelupa pon~ Nasib kena hantar next week, Alhamdulillah tu la tanda kasih sayang Allah padaku..terima kasih ya Allah, jika kita ikhlas keranaNya, Allah akan bantu kita, Yakinlah!! semalam tak sempat habis stadi tapi sempat lagi pegi ngaji kitab. Alhamdulillah, rasa nak pegi tiap-tiap minggu untuk pengisian rohani yang ibarat kering-kering lembap, jom kawan-kawan kita isi hati kita dengan masjis-majlis ilmu yang bermanfaat...

Oleh sbb kelas fie tak dak.. Alhamdulillah sempat habis baca marketing tadi dan masuk jawap exam dengan lega~ weekday ni kena finishkan apa-apa yang perlu siap-siap, jangan bertangguh lagi, tiada masa lagi untukku berpangku tangan dan tidur seperti puteri raja lagi... masa untuk kita berubah...moh la kita~
"kita tidak akan berubah selagi tiada kemahuan, paksaan, keikhlasan diri"
"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka yang sendiri yang ingin mengubahnya"
Jadi, jom-jom pakat ubah diri kita tu, dari malas jadi rajin, suka tidur jadi kurangkan tidur, mulakan sikit-sikit dan ikut kemampuan diri~
"Buang yang keruh, ambillah yang jernih"
~insan biasa yang ingin jadi luar biasa~

2 comments:

  1. ^^___^^mooh,terbaik!!
    minggu nie jgk kite siapkan task kite yea:p

    ReplyDelete
  2. jom kita buat-buat sibuk~hehehe

    ReplyDelete