Friday, January 21, 2011

Aku Rindu??

Salam Jumaat yang penuh Barakah buat semua~


Rindu pada kenangan lalu, suka duka bersama, ingin juga kembali tika itu, agar tertebus segala kekurangan diri, masa begitu cepat berlalu, sepantas kilat, cepat benar!! sekarang ni pon dah nak masuk minggu ke-7 sem 2 kat sini, dalam fatrah midterm exam, atoi cik mek molek, hmmm apa la yang dah aku belajaq,sat ja rasa dah 7minggu kat sini..rasa cam baru daftar kemarin kot, hahaha banyak tu, memang dah banyak yang belajaq, macam-macam nak buat.. sekarang ni dah mula homesick dengan asik selsema ja, atoi tak larat lar, macam nak demam ja, pastu ahad nak exam, moga cepat sihat lar..

Kalau kat rumah ada gak mama nak suruh "k.ngah p la makan ubat tu, dok sotseh sotseh" hmm rindu mama, adik plak call ari tu dah tanya, "bila k.ngah balik?", dah la dia masuk sekolah tahun ni, hmm dah besaq adik kecik ku ni.. mama kata, dia dah tak mau p sekolah ari rabu, sebab da ingat saya balik hari rabu, panjang lebaq aku explain da gtaw mama aku balik ari rabu jugak!! pastu tanya lagi "k.ngah balik ari rabu ka? hari yang adik balik lewat tu?" alasan la tu malas nak tasmiq dan ngaji quran, ish2 tiru perangai sapa taw!! zudin plak dah standart 4, lagi 2 taun g nak standart 6, pastu mama kata nak suruh da ngaji tahfiz Parit Panjang ja, dekat skit ngan rumah, mudah-mudahan ada sorang lagi tahfiz dalam family, Amin ya Rabbal 'alamin..

"memang suka posing dua orang ni"

Dah hampir dua bulan kat sini, apa tak rindunya, memang pk nak balik umah ja.. sejuknya kat belakang umah, da utan rimba, monyet pon banyak, mandi telaga...uuuuu sejuk!! Nyaman dan tenang dok umah.. ishhh memang nak balik, nanti tok wan nak buat kenduri, nasik daging spesel tok wan pa... sedapnya.. balik2 terus metekedarah nasik daging hahaha... pastu makan free..syok2.. tapi sebelum balik ada 2 exam, desion science-ahad, ungs-selasa.. nasib yang 3 lagi. lepas mid-break. tapi makin bertambah la keja kot lepas balik nanti... huu takut jugak nak mai balik...hihi nak tunggu balik umah rasa bukan main lama g, t kat umah seminggu mesti rasa satja.. o hoi!!! hmmm hantu ilyani balik rumah!!! hahaha cer cite...cer cite,apa masalah kome ni...
p la stadi, dengar sini akak nak gtaw!!

" Demi masa,
sesungguhnya manusia itu dalam kerugian melainkan mereka yang beriman
dan yang mengerjakan amal soleh,
dan saling berpesan di atas kebenaran
dan saling berpesan di atas kesabaran"

~JOm Pakat-Pakat Jaga Masa~

No comments:

Post a Comment