Friday, January 14, 2011

Hajat tercapai jugak!!

Sungguh tidak merancang nak beli hari itu, 13hb 1 2011, melayang jugak duit macam nenek paen..hehehe toink!! kelas macam besa, pagi 8.30pagi... then after kelas pegi makan, alamak duit tak bawak, kawan cakap, tak pa pinjam duit dia dulu..okay!!... so tak jadi nak p PC Fair lar..huhu tapi dalam perjalanan nak balik, macam nak melawat jugak.. p la sorg2 dengan duit tiada di poket, hmm apa lagi niat membara menjelma apabila berjumpa seorg sahabat dan kehendak itu semakin mendahului keperluan... Yeay!! kehendak menang nmpak, 1-0!! GOAL!! apa lagi, survey yang nu, yang ni, yang nu, yang ni... hmm hebat jugak kamera ni, kita senyum trus automatik dia snap.. nak lar, nak lar, ingat nk beli touch screen punya, hmm xpa la... hmm last-last, nak tau saya beli kamera model apa, what brand?

toink!!

toink!!

toink!!


jeng...


jeng...


je-jeng..

ni la kamera saya..
this images Ihsan dari encik google, tq2

SONY CYBER-SHOT W301


Nak pink, nak pink, awat tak dak... dia ada tiga kaler rupanya, yang tinggai itam n silver, amik itam lar, style and elegent jugak...hehehe rasanya dia bawak tiga, then dah ada org beli huhu hitam pon hitam la, cantik jugak...(^_^) hehe sanggup balik mahallah amik purse then draw duit la.. pa lagik kan..memang selamat jugak duit la tu bagi kat penjual tu,

Okay lar harga dia, memang dalam bajet pon tapi disebabkan beli accessories kat dia, screen protecter and protecter untuk len.. lebih sket dari bajet, hmm pasni, sebab elah membuat pilihan, ada la kos lepasnya, and perlu la berkorban untuk yang lain, kena lebih berjimat-cermat lar pasni, semoga dengan adanya kamera ni, ia lebih berguna dan bermanfaat untuk diri, keluarga dan teman-teman. hehehehe

~sayang all my stuffs~

Yang ni pon saya beli kat pc fair jugak tapi 1st day lagik,huhu pagi p beli headphone 2, rm15, mai mai petang, tengok-tengok haa 2 jadi rm8, gila punya turun harga,ishh nak kata pa lagi kan dah beli, sedekah ja lar, huhu!! laen kali kita pakat-pakat borong taim last day tu hihi... Laptop skin pinky ni pulak, membuatkan diri tak senang duduk, so p pulak petang tu~isyh tak boley jadi nih, asik teringat ja, baik p beli, thanks amal for your suggestion.. Alhamdulillah, takat ni apa yang dihajati tercapai, dua ja, cepat or lambat, nikmat ni pemberian ALLAH TAALA kepadaku, syukur Alhamdulillah, rezeki yang tidak putus-putus daripadaNya. THANK YOU ALLAH~

~Kenangan terindah lebih bermakna dengan adanya ia~

4 comments:

  1. alalaa cucu nenek~
    wahh best naa ada automatik snap tu,wahh
    tu la, start skrg jom menabung..huhu

    skin laptop tu cantik la yani! hehe

    ReplyDelete
  2. nenek, thanks atas nasihat tu, jom2 menabung...
    memang best... hehe t nenek wok mai la cmera nenek kat kelaih, cucu nk tgok.. hehehe

    alhamdulillah, tq nek, idea manusia, tapi Allah bagi ilham tu..(^_^)

    ReplyDelete
  3. cik yani.. baru ku tahu, hg ada kamera baru ya..
    haha..
    kalau tau td, bleh snap skali..
    ;-)

    ReplyDelete
  4. bawak ja ritu, tapi shy2 cat nak wok keluaq then terlupa la...sebab sembang sakan sangat ritu hehehe

    ReplyDelete