Wednesday, January 12, 2011

Perfumes


Assalamualaikum w.b.t sahabat-sahabat semua, mudah-mudahan kita semua di limpahi rahmat serta kasih sayangNya..Amin.

Kali ni saya nak promote bisnes saya, apa lagi kalu bukan PERFUME! Bau wangi tak kat blog ni... kalu tak wangi cuba check diri masing-masing lar...dah mandi ka belum hehehe sebenaqnya dah setahun dah jual menda ni tapi disebabkan belum belajar marketing dan sem ni baru saya belajaq, tu yang guna e-business means guna internet (^_^)..hehehe saja alasan.. sapa tak suka wangi kan.. anda suka tak?? saya suka,hehehe Wangi jugak kan, sebahagian daripada menjaga kebersihan diri, dan sapa tak suka kemas, bersih, segak, wangi kan? baru la kita ada personaliti sket, Kebersihan itu kan sebahagian daripada iman, nak jaga iman, kena la jaga kebersihan diri... ya dak?? hmmm tapi saya ada sket nasihat lar kepada kaum sejenis saya, kaum hawa, kaum ibu, girls dan muslimah sekalian.. Rujukan buku HADIAH BUAT MUSLIMAH, panduan asas fiqah wanita, karangan Ustzah Siti Nor Bahiyah dan Ida Izyani.
Menurut buku ni, BAHAGIAN WANITA DAN PERHIASAN, Bab memakai wangi-wangian,
  • Seseorg wanita hanya boleh memakai wangi-wangian yang tidak tercium oleh orang yang bukan mahramnya.
  • Tetapi boleh memakainya sekadar sahaja (jangan spray banyak-banyak).
  • Kita pakai sebab (niat) bimbang berbau busuk atau menyebabkan orang lain tak selesa dengan kita.
  • Jika nak pakai wangian yang kuat baunya, hanya dibenarkan jika berada bersama suami atau sesama wanita sahaja.
  • So, pakat sket-sket sudah, jimat la sket. 1 botol untuk setahun, apa lagi mai la beli, memang wangi dan lembut baunya... untuk keselesaan bersama~

LIGHT BLUE-Dolce & Gabbana

(No.96)

8ML

RM 18

EAU DE PARFUM STYLO

FLORANCE COLLECTION

FLOWER BY KENZO- Kenzo Parfums

8ML

RM 18

EAU DE PARFUM STYLO

FLORANCE COLLECTION

ETERNITY-Calvin Klein

(No.27)

8ml

RM 18

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

FAHRENHEIT- Parfums Christian Dior

(No.02)

8ml

RM 18

EAU DE PARFUM STYLO

FLORANCE COLLECTION

ALLURE HOMME SPORT-Chanel

(No.172)

15ml

RM30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

ORGANZA –Givenchy S.A

(No.04)

15ml

RM30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

CHANCE CHANEL-Chanel

(No.134)

15ml

RM30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

ANGEL men-Thierry Mugler

(No.26)

15ml

RM30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

L’EAU D’ISSEY-Issey Miyake

(No.53)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

AMOR AMOR-Cacharel Paris

(No.162)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

AROMASQ FLOWER

15ml

RM 25

EAU DE TOILETTE

FLOWER COLLECTION

ANAIS ANAIS-Parfums Chacarel

(No.09)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

ETERNITY-Calvin Klein

(No.27)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

ALLURE HOMME SPORT-Chanel

(No.172)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION


POISON-Parfums Christian Dior

(No.07)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

ESCADA Sentiment-Escada Beaute

(No.106)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

BEAUTIFUL-Estee Lauder

(No.32)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

ECLAT D’ARPEGE-Lanvin

(No.178)

15ml

RM 30

EAU DE PARFUM

SMART COLLECTION

Sebarang pertanyaan boleh contact number ni:

ilyani 013-3079366

fareqah 013-6282382

~kebersihan sebahagian daripada iman~

No comments:

Post a Comment