Saturday, February 5, 2011

Macam-macam nak fikir

Salam semua, amacam cuti? best tak? ada yang tak cuti and ada yang cuti, masing-masing ada agenda masing-masing la kan?, paling best pulun limau banyak-banyak, sejuk2, fresh dari peti ais! sehari berapa biji pon tak tau...hehehe

tiba-tiba ja, jadi tak keruan..hehehe
Beratnya, rasanya suma orang macam ni kot sekarang ni..

Adoi semakin hari semakin serabut ni, gimana ni? saya tak nak jadi macam ni.. stress, tension, migrain, sakit kepala suma ada, then apa kerja nak buat pon tak jadi, dok atas katil, tarik2 rambut.. hmmm tapi lani tetap dok fikir kan? aerrrrrkkkk...
Nak jadi cool macam ais, tenang jer macam air mengalir, tapi tak boleh, macam-macam nak fikir, tapi alhamdulillah takat hari ni, dua program yang nak pergi tapi bila niat, "macam tak dapat nak p, tak yah p la", tiba-tiba cancel..happy sesangat!! tapi sekarang workload makin bertambah lar, dengan midterm lepas cuti, tu belum final, tapi dah start thinking ni, jadual dah keluar arrrrrgggghhh pk pk pk la, sampai gugur rambut tu kan.. sampai migrain teruk, nak ker? anda mau? saya xmau? kamu mau? saya pon tak mau.. hampa nak ka? kami pon tak mau lar!

Arggggggrhhhh serabut..serabut...

so apa nak buat sekarang?
CHILL LA BEB!

1. Jom baca doa sakit kepala ni, mudahan dikurangkan sakitnya..InsyaAllah

2.Urus masa anda.
  • Kenalpasti kerja harian anda mengikut keutamaan dan menetapkansatu jadual supaya anda dapat menyiapkannya mengikut keutamaan dengan tanpa melengah-lengahkan.
  • Kenalpasti juga kerja yang tidak mendatangkan sebarang faedah seperti gossip kosong, perbualan telefon dan yang memebazirkan masa anda.
  • Membelanjakan masa yang lebih bagi membuat kerja yang lebih penting.

Anda boleh beri perhatian kepada pemakanan; tidur lapan jam setiap malam; dan menuntun kartoon atau lawak jenaka (komedi) atau baca komik (kerana mengikut pakar perubatan gelak ketawa dan kelucuan melegakan otot, mengurangkan tekanan darah, menambahkan tahap tenaga, dan menyegarkan sistem pernafasan dan darah kita).

setakat tu dulu lar, tidur lagi bagus~ hihi


No comments:

Post a Comment