Sunday, February 27, 2011

Jom Mendaki~


~JOM LAYAN GAMBAR DULU~


nampak uiam dari atas bukit ni


tu dia, ada yang terselit dalam batu, bahaya kalu tak berhati-hati


Subhanallah pemandangan yang cantik sekali, di snap jurugambar profesional hehe
GAMBAR YANG PALING SAYA SUKA SEKALI



Subhanallah, Alhamdulillah wa Lailahaillallah wa Allahu Akbar.. Subhanallah hidup ini dikurniakan nikmat iman dan islam... Ya Allah, sungguh banyak nikmat kurniaanMu sepanjang hidup ini.. ITU MEMANG TAK DAPAT NAK DISANGKAL LAGI. not only for me, but for others also, KAU MAHA KAYA.. MAHA BERKUASA!!

Sebenarnya terlalu kagum dengan ciptaan Allah, rasanya dah lama tak panjat @ mendaki ni, rasanya last taim form 4, program BADAR.. sangat best, walaupun penat tu memang la penat. bertolak dari uia pukul 8 pagi naik bas rapid dan turun depan kawasan perumahan before stesen LRT PUTRA, dalam 9 pagi baru ada kereta mai amik menuju ke destinasi, tapi terlupa plak nama apa tempat tu, tapi memang ramai gak yang suka mendaki neh especially orang cina, nampak sangat orang cina ni memang suka exercise kan.. healthy life style..huhu baguih..baguih..


ukhuwwah kita disana dan disini

camna... best kan.. ni baru sket gmbar, sahabat yang nak tengok gambar2 lagi, mai la bilik yanie!

continue my story~

Then bahagi kumpulan, 2 group lelaki dan 3 group perempuan, tapi yang lawaknya sampai ja atas abis berterabur groupnya... sebab cabaran gak kat ataih tu, kalu sapa yang gayat, tak yah dok berangan la nak nek.. tinggi ooo.. ish tak reti nak cita, bahaya pon bahaya... memang mata memang kena tengok betoi-betoi.. step kena jaga, mana nak jijak dulu, nak guna kaki mana dulu nak daki tu.. ish... kira saya ni kuat gak la.. hehe Alhamdulillah tak dak apa-apa sangat sakit.. cuma pening sket bila dah sampai puncak terakhir.. and tercunggap2 penat dan lapaq hahaha.. ayaq plak memang dah tak dak.. kehabisan.. cabaran cabaran.. berenti rehat tak yah nak cakap la.. lepas ja panjat puncak, apa lagi sementara tunggu sahabat2 yang lain mendaki, amik gambar and rehat-rehat menikmati ciptaan Allah.. selepas macam-macam yang dilalui, akhirnya kami selamat mendarat pada pukul 3.30 petang, tapi disebabkan tunggu turn balik kampus, so sampai 4.30 kat bilik tercinta~ terima kasih sahabat sahabiah suma, yang guide, yang bagi tumpang keta, macam-macam la, apa-apa pon i'm happy today! ^_^

Sebenarnya sedikit terkilan sebab tak p meeting persatuan mahasiswa islam kedah (PMIK) dengan persatuan mahasiswa Kedah (PERMADAH UM), sebenarnya dalam dilema, antara excited nak mendaki @ meeting.. Tetapi atas takdir Illahi, saya memilih untuk rock climbing..hahaha betoi la rock sebab taim nak panjat rock tu yang mencabar...

Lama benar tak post kat blog ni.. hihi sibuk sangat.. harapan yang belum kesampaian.. untuk habiskan buku untuk dibedah.. awat susah sangat nak membaca... asik beli buku, dah nak penuh rak tu.. baca tak jugak, terkilan dengan diri sendiri.. post ni macam banyak ja nak cita, habis suma terkeluar.. PRK sudah tamat.. tahniah kepada PRO MAHASISWA, tunaikan tanggungjawab anda sebaiknya~ We SUPPORT YOU!!! GO GO ORANGE hihi

Sementara tunggu BBQ di bawa pulang, jom setelkan esaimen.. SELAMAT MAJU JAYA SUMA!!


~jaga kesihatan diri kita~

2 comments:

  1. yani yani~!!
    bukit mana ni?nampak uia.
    dah lame teringin nak daki bukit~

    ReplyDelete
  2. bukit tabor nama da... nmpak ja dari uia, tapi nak p tu kena naik keta, laluan nk p jusco ngan keta tp amik jalan kiri, jusco kanan... huhu kalu kita p pompan saja mcm takut ja... jauh jugak perjalanan da...

    ReplyDelete