Friday, April 29, 2011

Cuti vs Holiday!!!

Ada apa dengan cuti aku ek? stat cuti dari 8hb 4 sampai 9hh 5... sekarang dah 29hb 4... jadi dah 17 hari kat rumah, 3minggu lebih..thats mean just tinggai beberapa hari lagi kat umah..huhu kejap ja..pejam celik pejam celik..pejam lebih byk dari celiknya..hahaha macam2 la jadi kat umah ni, ada best ada sedih..yang sedihnya... aku merajuk sekerat hari..sebab apa? kena marah ngan mama sbb lambat bertindak..ayooo nak marah kat org lain aku jadi mangsa..huhu masa tu plak tengah nak masukkan suapan pertama... dlm kepala nk makan ka nak basuh tangan masuk bilik..macam kurang ajaq plak.. makan la cepat2 sambil air mata berlinangan...huhu macam budak2... makan pon dah tak lalu jadinya..just mkn ubi ngan kuah..kunyah toksah nk kata la.... telan trus ja.. aku pon tak taw..jadi sensitip sangat..lama tak teyak kot, last2 masuk bilik la,... tapi lama sungguh tak wat perangai budak2 neh.. dulu ingat lagi kalu aku kata tak mau..tak mau la... tak suka paksa.. lebih suka kalu diri sendiri nak buat..so aku akan buat sungguh-sungguh... stoppppp!!! last sekali, mama pujuk beli sesuatu yang aku just niat dlm hati sengsorang..adik, k.long ada... aku?? hehehe esoknya... mama beli... selalu camtu... dalam kepala ni, hmmmm.. depa leh dengaq ka kata hati aku?? arrrghhh tak kan la cam muvi kata hati tu...tak mau2....dan yang sebenarnya... Allah lebih mengetahui kan2?...

Apa lagi ek aku buat?? lepas exam ritu aku trus p umah mak tam.. balik kedah dengan mak tam..yang kebetulannya mai KL... then teman da p parit buntaq n jadik bbsiter sat... pastu bila dok umah.. hmmm besa la kemas rumah, tu aku suka berbanding masak... tak suka tengok sepah-sepah neh... hmmmm kalu bleh suma nak kemas... masak tu cket2 boleh la.. cuma malas nak tunjuk ja.. sbb da lagi terer.. so merendah diri sket!! hahaha aku yakin, lama2 terer la... ko hoo ko hooo la (org kelate kata) hahaha

haaa minggu lepas kat sekolah baba ada check kesihatan oleh yayasan buah pinggang malaysia tu.. aku pon p chek gak... huhu alhamdulillah suma okay, sihat alhamdulillah.. setakat neh.. syukur sangat family tak dak sakit keturunan ka apa... hmm so dari sekarang pemakanan dh kena jaga sebab kolestrol dlm darah tinggi jugak...hmm nasib la bmi normal... berat naik 1kg selalunya maintain ja 45kg, sekarang dh naik jadi 46kg hahaha tinggi naik 1m, jadi 146m...hihi gula dalam darah okay.. org kesihatan tu nasihatkan kena makan byk sayuq, buah, kurangkan makanan laut, yang bergoreng..hmmm elok la tu... aku pon resdung kuat jugak... sampai penuh jerawat kat dahi neh..adoiiiii ada jugak chek mata.. power mata makin bertambah... silap selama ni sepatutnya dia cakap.. kalu rabun jauh..pakai just bila nak tengok objek jauh tapi aku neh.. jauh dekat suma pakai spek... mmg sayang la.. sekarang bila tengok dekat pon kena pakai sebab dah tak nmpak..effect da, 24jam kena pakai spek la.. dah 4.00 dua2 belah..huhu takat neh, 4kali buat spek...huhu nikmat mata dah ditarik..dah jadi tak normal hihi

so bila ada chek kesihatan ni... baba pon kena stat bersenam.. pa lagi petang2 aku ngan baba main badminton la.. hehe memang best... lama sungguh tak main.. terer jugak aku ngan baba, mama pon main sampai sakit kepala la mama kata.. besa la bila lama tak bersenam, otot2 tangan rasa la sakit sket..hehehe ni abang balik cuti bleh la main ngan dia plak..

sabtu minggu lepas 23hb 4, ada mesyuarat agung tahunan pas kawasan kali ke-52.. lat minit jugak join tu, pagi tu baba tanya, k.ngah nak ikut dak mama, kalu nak ikut baba buh nama jadi pemerhati. aku dengan bersemangatnya.. nak nak... hmmm first taim, nak la jugak tengok.. even aku taw, mesti ramai mak cik2 n pak cik2... memang best la.. perasmian plak oleh Mat Sabu.. sapa tak kenai kan.. dengaq la ceramah.. jumpa dekat yb Cg Jo.. dun kupang.. Ust Taib tak dak sebab p kelantan ada program apa tah.. hmm macam2 la usul masalah berbangkit.. yang lawaknya, tak larat pengerusi nak remind.. suh pendekkan apa yang nak di cakap tu.. dari pagi sampai petang jugak la.. pengumuman organisasi kawasan yang baru pon umum 10mlm.. so tak larat nk tunggu aihh.. kami balik dulu.. malam tu ada la wakil yang p... hmmm macam tu rupanya, cakap ngan mama.. nanti k.ngah nk buat usrah kat org muda2 kat kampung kita plak la... hehehe bila la tu.. mama kata jom ikut usrah mama dulu...hehehe senyum sampai telinga aku...

hmm takat tu dulu la kot nak kongsi cuti saya...hmmm harapan bila p sotsem nanti... harapnya dapat add satu subjek core la.. tak kan nak amik tilawah ja kot..macam rugi... apa2 pon p dulu, kalu tak dapat tahu la macam mana nak uruskan cuti nanti hihi (^______^)

###tengah cari mood untuk habihkan pembacaan buku###

No comments:

Post a Comment