Wednesday, May 25, 2011

Kenangan Abadi

Itu saya... sedang menunggu turn...hihi (^____^)
tq my super kamerawoman hahaha
berjaya snap curik2

Hari ni, hari test moto setelah 2 minggu p belajaq cara-cara untuk jadi penungggang yg berhemah, bersopan santun dijalan raya ecehhh.. tapi dlm 2 minggu neh just 4 kali p.. hmmm macam2 ujian la nk p belajaq neh, bila nak p esoknya, rasa malas plak.. tapi bila nk p, tunggu2, cikgu lupa nak amik la… ujian-ujian!! Tapi tak salahkan cikgu pon.. besala anak didik ramai... Nasib pagi sem ni kosong, no class in the morning….. so pagi digunakan dengan sebaiknya…hehehe

Sepanjang belajaq moto ni, ada jugak la kenangan-kenangannya. First day… huhu seluarku terkoyak…oppppsss tak perasan plak, patut rasa kaki panas-panas ja.. nasib tak kena kulit… ada stoking tebal…so tak rasa, sampai bilik baru terperasan hihi… First day jugak, tanpa dikawal, moto yang ditunggang menaiki tembok taim dekat selekoh tajam.. hebatkan? Sungguh hebat, I'm the superwoman…hehe nasib cikgu ada, cikgu tolong tarikkan~ pastu bila p taim ari sabtu, selasa… huh ramai toksah nak kata laaa… Sabtu ramai sebab pakat-pakat cuti, Selasa plak, rabu hari test.. so masing-masing buat pra test… so kena tulis nama n ikut turn, cikgu panggil sorang-sorang… sampai sana pon dah pukul 10, bila sampai turn, matahari atas kepala la, buat plak pakai black.. huh double panaih…tangan toksah nak kata la.. sudah bertukar gelap sikit, bukan seperti biasa.. sabar ja la, semuanya memerlukan kesabaran… belajarnya sat ja… menunggu lebih lama… masa banyak habis untuk menunggu… hehehe chill la beb…

“Sesungguhnya Allah bersama-sama orang yang sabar”.

Pra Test: Moto tak dapat dikawal, moto hari ni meragam kot, orang tak pulas minyak pun nak laju.. huhu sampai kat titi…. “Aku boleh..aku boleh” dalam hati berkata-kata… tiba-tiba, pup.. jatuh!! Moto jatuh atuh dari titi, nasib orangnya tak jatuh sekali.. hmmm tak dapat nak imbang badan, so moto pon terjatuh dari titi, nasib latihan ja…. Gurpp..gurp.. Hmm isyarat plak.. last day tu baru la.. sepenuhnya faham, cikgu terangkan berkali-kali.. apa yang cikgu pesan tu kena ingat dan buat.. kalu cikgu merepek or cakap something dengaq ja… hehehe "so esok aku kena buat yang terbaik, yang lupa-lupa tu kena ingat dah esok" InsyaAllah...

Malam sebelum test.. hurmmm camna ni, tak pandai stat moto? Tadi pon dah swuh orang tolong statkan… nasib depa terer…. Bagus la adik2 tu… mintak tolong, trus buat, padahal depa pon dok atas moto, tunggu nak masuk litar.. malu memang malu, tapi setelah di usaha berkali-kali, tetap dia tak mau hidup, terpaksala tebalkan muka suruh orang… kalu tak reti cakap tak reti, buat apa nak ego… hihi tapi malam ni memang risau semacam, mintak tips kat kawan2 fb la.. hmm dapat la jugak sikit2.. double stand pon risau, tapi kak long kata, takyah buat pon takpa… so kita tengok esok camna..hihi

Hari Test: Sedih la, kena ponteng kelas, financial management… huhu sori madam, saya memang tak berniat, tak kan saya nak ponteng kelas ni, madam dah pesan aritu, kalu kamu ponteng, kalu akan banyak ketinggalan.. Kalu ikutkan hati ni nak ja p sesi pagi, test tu.. kejap ja pon testnya.. tapi pihak sana dah susun, tup..tup dapat petang, sesi 3, start pukul 2 camtu.. rasa cam nak teriak ja taim tengok ketas yang ditampal tu, rasa nak koyak pon ada!! Hahaha tapi pikir-pikir balik.. ni takdir, so kena terima la, nak buat macam mana kan.. nasib kelas internet application arini takdak.. hehehe hmm melalut la plak, okay sampai-sampai, disebabkan excited sangat, haa kan dah silap nak p daftar kat tempat orang yang nak test keta, wat malu ja… hahaha sampai cikgu mai, aikkk mana yani… yani tempat daftar test moto kat belakang, ni keta… ooo ya ka..hihi (^_^)… Saya tak pegi sorang hari ni, ditemani kak long, waa ada sokongan moral dari kak long tersayang… semangat-semangat!!

"Okay, kamu no 17, duduk amik jaket wana ijau, pakai tag number tu.. tunggu giliran kamu"… uikk ramai gak tak mai arini, so even orang ke-17, tiba-tiba jadi orang ke-6.. gurp..gurp.. Alhamdulillah engin sedang dihidupkan cikgu.. tak perlu risau lagi.. oyeay… "kamu, 17.. tu ada moto lagi satu tu, cepat p"… "ehh saya ka?".. "hmm ya la.. tak kan kakak kamu".. hahaha tapi moto saya? Kena start sendiri la… sob2.. sebab excited sangat topi keledar tak pakai… "dik, topi kamu mana?" Okay, "cikgu-cikgu, tolong startkan, saya nk p amik topi"<-----alasan!!… hehehe yes, Alhamdulillah, tak yah risau lagi.. tunggu turn nak gerak ja.. Suma doa dibaca, doa naik kenderaan, doa makan… uittt hahaha Dalam hati ni, LA TAKHOF WALA TAHZAN INNALLAHAMA ‘ANA… hehehe ingat dulu-dulu sebelum nak lawan coral speaking pon baca doa neh la… rasa tenang dan selamat ja… InsyaAllah Tawakal jer.. Pastikan titi ni okay.. Alhamdulillah.. tengok-tengok dpt 7.85 saat..Alhamdulillah, okay la tu.. tapi napa ada pangkah satu neh.. kesalahan: tak menggunakan brek kaki dan tgn kat litar kecemasan.. huhu jpj ni pakai tick ja tu.. takkan nk bagi fullmark.. so dapat 19/20.. Litar jalan raya plak… suma okay… kesalahan: tak memberi laluan kepada kenderaan berat”..hahahaha ada lori ka tadi?? Seyes tak nampak.. memang sah la.. dia kena pangkah ja mana-mana.. tapi seyes betul jpj pompan neh, mcm saya jugak, jarang senyum!! maybe dia tengah concentrate tu… "ok terima kasih cik".. saya dapat 13/14..Senyum lebor saya (^___^) … tertera pada dua-dua kertas: LULUS!! Alhamdulillah… syukur pada Allah.. Dia dengar apa yang aku luahkan semalam… (^_^) Thank You Allah.. dan terima kasih jugak kat kawan-kawan yang mendoakan saya.. dan bagi tip-tip suma.. terima kasih.. ni baru moto.. keta plak, takut-takut, sangat takut.. tinggal lagi dua kelas lagi, maybe 22/6/2011 test.. tapi kalu clash ngan class @ exam.. nak postpone la, lepas abis sem.. senang sikit.

Alhamdulillah berakhir satu masalah hati, jiwa dan fikiran yang setelah lama dipendam… diluahkan~

Wassalam…

This my result... Alhamdulillah
Yang merah tu kesalahan... setiap orang ada kesalahan, cuba baiki lagi.. insyaAllah you will learn something from that mistake.. Please try again.. Don't give up my dear friend..
Allah sentiasa bersama-sama kita, Dia Maha Berkuasa, Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui...

~Aku LULUS disebabkan Dia, Semuanya DariNya~

No comments:

Post a Comment