Friday, October 14, 2011

Devotees-Berjalan tanpa henti


Assalamualaikum
Buat semua pembaca setia blogku... (ada ka?) dalam hati berkata-kata...=)

Sudah lama rasanya tak update blog ini. Actually rindu jugak, tapi terlalu busy (uppppsss busy sangat ka? ka saja wat-wat busy?) huhu lalalalalalala....

Berjalan tanpa henti, sungguh penat kan? tapi inilah lumrah kehidupan kita.
Ingatlah setiap langkah menuju kebaikkan, pasti ada ganjarannya.
Bersabar dan terus lah bersabar.

Moga diri ini sentiasa istiqomah dalam perjalanan kehidupan ini.
Tiada siapa tahu penghujungnya, yang pasti kita cuba lah buat yang terbaik
sebelum nyawa dicabut dari jasad.InsyaAllah, semoga kita semua diberi kekuatan dariNya. Amin ya Rabbal 'Alamin..

Sebelum kata diri kita penat kan, fikirkan dulu apa yang penat sangat tu?
Tapi selalu ja terkeluar kan, huh penat ar, tak larat ar, apa la.. suma tu normal sebenarnya,
sebab tu kita kena selalu muhasabah diri, bila dok sorang tu, fikir la, muhasabah la..
Ni dak dok men game angry bird!! Pastu bila lastik tak kena burung, kita mula marah2.. hahaha
Apa daaa~ ^^

cer pikir, penat apa sangat la kan??

Assignment yang melambak, kerja bertimbun?
midterm dan kuiz yang berderet-deret bagaikan gerabak kereta api?
serabut ingat nak balik rumah sebab ingat kat rumah dengan orang-orang disana?
Discussion yang tak henti-henti?
Komitmen yang menjadi amanahmu?
stresss sehingga jatuh sakit?

TAPI ingatlah itu semua adalah ujian buat kita,
dan sudah pastinya terselit pelbagai hikmahnya buat kita,
kita perlu sentiasa positif, percaya pada takdirnya,
Dan anggap jugalah, ujian-ujian itu sebagai penebus dosa-dosa kita,
ya. kita yang tidak pernah sempurna ini.

Dan lagu ini saya tujukan buat anda semua..
Ya kamu la..ya awak la, ya antum la, ya enti dan enta la..
JUST FOR YOU~

Sama-sama dengar dan hayati ya=)

LIRIK- BERJALAN TANPA HENTI
BY: DEVOTEES

Bagaikan jauh jalan yang kutempuh
Langkah demi langkah akan kugagah
Hari demi hari berjalan tanpa henti
Yakinku ada sinar yang menanti

Bila bertemu arah
Yakin penuh pasrah
PadaNya yang kuasa dikau berserah
Jika kau rebah
Jika kau kalah
Bersaksilah rahmatNya akan terserlah

Segala kepahitan
Segala keperitan
Terima bagai penghapus dosa
Malang yang menimpa
Duka yang melara
Mungkin dibaliknya ada bahgia

Jangan, jangan berputus asa
Dari rahmatNya yang Maha Esa
Jangan, jangan kita lupa
Ujian lumrahnya dunia

ulangan

Bila bertemu arah
Yakin penuh pasrah
PadaNya yang kuasa dikau berserah
Jika kau rebah
Jika kau kalah
Bersaksilah rahmatNya akan terserlah

Segala kepahitan
Segala keperitan
Terima bagai penghapus dosa
Malang yang menimpa
Duka yang melara
Mungkin dibaliknya ada bahgia

Jangan, jangan berputus asa
Dari rahmatNya yang Maha Esa
Jangan, jangan kita lupa
Ujian lumrahnya dunia


~Teruskan bertabah wahai diri ^^~


No comments:

Post a Comment