Thursday, March 21, 2013

Doaku untuk semua =)

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــم
"Ya الله ,sahabat saya yang membaca ini adalah sahabat yang soleh dan solehah, kuat, sabar, sayangilah dia serta kasihilah dia. Engkau bantulah dia tingkatkan kehidupannya, mudahkan rezekinya,sihatkan badannya. Jika dia melangkah, selamatkanlah dia, mudahkan langkahnya"
  
أَمِيْن يَا رَبَّ العَلَمِينْ


Saya doakan semoga semua orang diberi kemudahan dan kekuatan dalam segala-galanya, Allah bersama kita, kalau kita letak Allah bersama-sama kita. InsyaAllah. ^_^

ALL THE BEST, for assignment, midterm exam, final exam, ujian-ujian hidup sama ada masalah atau nikmat duniawi.. kita suma kuat, dan mampu menghadapinya!

" Allah tidak membebani seseorang memembebankan melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Dia mendapat (pahala) dari (kebajikan) yang dikerjakannya dan dia mendapat (siksa) dari (kejahatan) yang diperbuatnya."

(Mereka berdoa), "  Ya Tuhan kami, janganlah Engkau hukum kami jika lupa atau kami melakukan kesalahan. Ya Tuhan kami, janganlah Kau bebani kami dengan bebanan yang berat sebagaimana Engkau bebankan kepada orang sebelum kami. Ya Tuhan kami,janganlah Engkau pikulkan kepada kami apa yang tidak sanggup memikulnya. Maafkanlah kami, ampunilah kami, dan rahmatilah kami. Engkaulah pelindung kami, maka tolonglah kami menghadapi orang-orang kafir."  

(Al-Baqarah 2:286)

~Kita ada Allah, tempat kita mengadu~ 
"Tetapkanlah kami( istiqhamah) dijalanMu ini, Ya Allah"

No comments:

Post a Comment